"Er is best een grote kans dat Erik ten Hag bij Ajax blijft"

Erik ten Hag voor de microfoon van ESPN
Erik ten Hag voor de microfoon van ESPN Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. Volgens clubwatcher Freek Jansen is het echter geen uitgemaakte zaak dat de oefenmeester vertrekt bij Ajax.

"Ik verwacht dat er best een grote kans is dat Ten Hag bij Ajax blijft", zegt Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Ten Hag is heel rechtlijnig, eigenwijs en eigenzinnig. Alles moet kloppen, wil hij Ajax gaan verlaten. Hij heeft het bij Ajax nog altijd fantastisch naar zijn zin. Als het niet gebeurd was met Overmars, dan was de kans helemaal groot geweest dat hij zou blijven."

"Aan de andere kant: hij gaat alleen naar een club waar alles klopt", aldus Jansen, die niet zeker weet of Manchester United die club is. "United heeft al heel lang concrete interesse. Daar vinden gesprekken plaats. Maar hij is daar niet mee bezig. Dat is vooral het management."

"Hij is bezig met dit seizoen en hoe hij het weer zo kan draaien dat Ajax weer overtuigende overwinningen gaat boeken", meent Jansen. "Hij eist van zijn spelers dat ze niet met transfers bezig zijn. Als hij dat eist, dan eist hij dat ook van zichzelf."

Volgens Jansen ziet Ten Hag ook nog voldoende mogelijkheden bij Ajax. "Hij ziet absoluut een uitdaging in het eventueel voor de derde keer een kampioensteam smeden. Ralf Rangnick van United is echt fan van hem, maar het is absoluut geen uitgemaakte zaak", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand