"Er is kritiek geweest op Blind, maar die kritiek deel ik niet gauw"

Daley Blind
Daley Blind Foto: © Pro Shots

Oranje speelde een zeer sterke pot in het duel tegen België. Vier Ajacieden stonden in de basis, waar Daley Blind en Davy Klaassen uitstekende rapportcijfers kregen van oud-international Arnold Mühren.

Daley Blind krijgt zelfs een acht. "Los van een momentje in de slotfase kan ik me niet herinneren dat hij de bal heeft verspeeld. In balbezit is Blind op zijn sterkst. Hij geeft twee assists, legt de bal keurig op Denzel Dumfries waar hij zelf kon schieten en het is aan Louis van Gaal te danken dat deze jongen nu in zijn kracht kan voetballen. Ja, er is kritiek geweest op Blind, maar die kritiek deel ik niet gauw. Als ik hem nu ook weer goed analyseer, verdient hij een dikke acht", vertelt hij in De Telegraaf.

Davy Klaassen? Een 7,5. "Onopvallend goed. Deze man is zó nuttig in Oranje. Kijk alleen al naar de bal die hij onderschept bij de middenlijn en waaruit de goal voortkomt. Dat onderscheppen en zelf ook op het juiste moment in het strafschopgebied opduiken kon hij bij Ajax in de jeugd al. Ik heb hem zelf getraind toen hij C-junior was en alles wat ik toen zag, zie ik nu gewoon in het grote Oranje. Bij Ajax zochten ze op zeker moment een nummer tien, maar toen dacht ik: die hebben we toch al? Dat is Davy! Een fijne jongen om mee te werken en hij scoort ook in Oranje nooit een onvoldoende."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand