Eredivisie seizoen 2024/25 compleet na bizarre play-off-finale

Casper Staring na de 4-1
Casper Staring na de 4-1 Foto: © BSR Agency

NAC heeft ondanks een flinke verliespartij promotie naar de Eredivisie veiliggesteld. De Bredanaars verloren met ruime cijfers bij Excelsior.

De thuiswedstrijd eindigde voor NAC in een 6-2 overwinning. De Kralingers begonnen echter voortvarend aan de terugwedstrijd. Na 20 minuten was het Troy Parrot die de score opende namens Excelsior op aangeven van Lazaros Lamprou. Een kwartiertje later benutte Parrot een penalty en maakte er 2-0 van. In de 42e minuut werd het zelfs 3-0 door een eigen goal van Boy Kemper.

Na de rust zette Excelsior door en maakte Parrot zijn derde goal van de avond op aangeven van Derensili Sanches Fernandes. Hierdoor stond het 4-0 en was het over twee wedstrijden 6-6, wat een verlenging zou betekenen. In de 59e minuut was het Casper Staring die de 4-1 wist te maken waardoor NAC weer op voorsprong stond over twee wedstrijden.

Dit werd eveneens de eindstand van de wedstrijd. NAC Breda heeft hierdoor de play-offs gewonnen door achtereenvolgens Roda JC, FC Emmen en dus Excelsior uit te schakelen. De Kralingers speelden om handhaving en degraderen door deze uitslag naar de Keuken Kampioen Divisie.

Lees meer:
0 reacties