Erik Meijer: "Ik heb het gevoel dat Union het gaat redden"

Erik Meijer
Erik Meijer Foto: © Orange Pictures

Analist Erik Meijer schat de kansen van Ajax vanavond tegen Union niet heel hoog in. Volgens hem wordt "het sprookjesboek" van de Berlijnse club steeds dikker.

In een interview met De Telegraaf geeft hij aan: "Union Berlin heeft een ontzettend goed scoutingsapparaat, want ze weten transfervrije of goedkope spelers binnen te halen, die het niveau duidelijk zichtbaar opkrikken. Feyenoord won in oktober en november 2021 twee keer van Union Berlin, maar ik denk dat die selectie nu wel weer twee stappen verder is."

De oud-speler van PSV is onder andere enthousiast over de Amsterdammer Becker aan de zijde van Union: "Hij heeft zich echt bijzonder sterk ontwikkeld. Hij heeft tempo en een goede voorzet. Union heeft sowieso veel snelle mensen in de ploeg. Het is een werkploeg. Je hebt in de eerste wedstrijd al gezien dat het powervoetbal dat Union Berlin speelt voor ploegen die technisch verzorgd voetballen heel moeilijk is. En daar ga je je als tegenstander aan ergeren. Union kan het spel van betere teams heel goed verstoren én heeft de wapens om zelf te scoren. De doelpunten worden dit seizoen over heel veel schoudertjes verdeeld. Veel verschillende doelpuntenmakers hebben, vind ik óók een kracht."

"Ik heb het gevoel dat Union het gaat redden. Zij laten weinig steken vallen. Bij RB Leipzig en Ajax heeft Union Berlin laten zien dat zij het echt elke ploeg lastig kan maken. Leipzig had veel meer de bal, maar geen antwoord op de standaardsituaties en de manier waarop Union speelt: een lange bal geven en met een grote sterke en een kleine, snelle spits – vaak Kevin Behrens of Jordan Siebatcheu en Sheraldo Becker – het gevecht voor de afvallende bal aan gaan", aldus Meijer.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand