Erik ten Hag geniet van afscheidswedstrijd: "Zie je zelden"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Orange Pictures

Erik ten Hag heeft enorm genoten van de afscheidswedstrijd van Wout Brama. De trainer van Manchester United is trots op zijn voormalig pupil.

Vrijdagavond kwamen veel oude bekenden van FC Twente weer samen in de Grolsch Veste. "Het zegt echt veel dat iedereen er zo ongeveer was", merkt Ten Hag op in de Telegraaf. "Dat zegt veel over de verbondenheid die de jongens met elkaar hebben, maar ook veel over Wout Brama. "Dit is het afscheid dat Wout verdient. Er zijn niet veel spelers, die datgene bereiken wat Wout heeft bereikt."

De oefenmeester had de middenvelder verschillende periodes onder zich. "Wout is een speler die er het maximale uit heeft gehaald door de geweldige passie en intelligentie die hij heeft", meent Ten Hag. "Niet alleen op het veld, maar daarnaast begrijpt hij ook goed dat voetbal een teamsport is. Hij was degene die het team wist aan te sturen en mensen wist te verbinden. Hij was heel sterk in de communicatie. Daar gebruikte hij ook zijn humor voor.”

Hoewel veel van de deelnemers al lang niet meer op niveau voetballen, kon Ten Hag nog steeds genieten van veel momenten. Zo maakte Bryan Ruiz op aangeven van Theo Janssen een schitterende goal. "Op de Nederlandse velden zie je zo’n actie op dit moment zelden. Het tempo waarin ze spelen is niet meer zo hoog. Maar om die bal te kunnen geven, de timing en de connectie met Ruiz en de afronding."

Lees meer:
0 reacties