Erik ten Hag hekelt 'dom' Ajax: "Ik vind dat echt schandalig"

Erik ten Hag voor het duel tegen Luton Town
Erik ten Hag voor het duel tegen Luton Town Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag heeft vol ongeloof naar de zomerse transferperiode van Ajax gekeken. De oud-trainer van de Amsterdammers zag Daley Blind en Davy Klaassen vertrekken. Zelf had hij dat duo nooit laten gaan.

"De selectie is volledig in disbalans, daar moet je echt aan gaan schaven. En dat heeft ook tijd nodig, misschien duurt dat nog wel een jaartje, want ze hebben er een puinhoop van gemaakt. Dat kent zijn weerga niet", aldus Ten Hag. "Hoe hebben ze afscheid kunnen nemen van spelers als Daley Blind en Davy Klaassen?"

"Ik vond dat echt zo schandalig, de manier hoe dat is gegaan. Zo slecht voor Ajax", vervolgt de coach in gesprek met Voetbal International. Hij stelt dat het Nederlandse duo, dat de hele jeugdopleiding van de club doorliep en jarenlang in het eerste elftal speelde, een enorm belangrijke rol had binnen de ploeg.

"Ze hadden Davy Klaassen toch nooit weg mogen doen. Zo’n speler is zo belangrijk voor de groep, voor de club. Dat DNA wil je bewaken, moet je bewaken. Hij zal altijd voor je club blijven gaan, ook als anderen verzaken, omdat het een echte Ajacied is. Daley Blind hetzelfde verhaal. Hoe dom kan je zijn?"

Lees meer:
0 reacties