Erik ten Hag: "Het is maar één wedstrijd en niets is onmogelijk"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © BSR Agency

Manchester United en Erik ten Hag maken een teleurstellend seizoen mee. Ondanks dat kan er zaterdagmiddag in de finale van de FA Cup tegen rivaal Manchester City alsnog glans worden gegeven aan het seizoen. 

"We moeten echt een superdag hebben, dat is duidelijk. Manchester City is in mijn ogen de beste ploeg ter wereld", stelt Ten Hag tegenover Voetbal International. "Ik heb de wedstrijd van vorig jaar nog teruggekeken, die hadden wij echt moeten winnen gezien de kansenverhouding. Wat wij vorig jaar misten, was een stukje geloof. Met het absolute geloof hadden wij kunnen winnen. Dat was bitter, want het was een geweldige stunt geweest. Dit seizoen is het nóg moeilijker, omdat we een slecht seizoen hebben gehad, dus het zal nog lastiger zijn om dat echte geloof te hebben. Maar daar gaan we alles aan doen."

"We hebben dit jaar wel laten zien dat we in de grote wedstrijden mee kunnen met de tegenstander, dat we echt competitief kunnen zijn", gaat de leermeester verder. "Onlangs nog tegen Arsenal, maar ook uit tegen City hadden we lange tijd zicht op een goed resultaat. Liverpool heeft niet van ons gewonnen dit jaar, wij wel een keer van hen. Dus we hebben laten zien dat we goed mee kunnen in duels met de topdrie, maar we zullen wel echt een topdag moeten hebben."

"Het is een hoogtepunt. De FA Cup is een gigantisch evenement. Het is in Engeland groter dan bijvoorbeeld de Europa League. En in Nederland kennen we ook de rijke traditie van dit toernooi. Vroeger, als kind, werden in Nederland niet zo veel wedstrijden live uitgezonden, maar wel de FA Cup-finale. Iedereen is ermee bekend. En ik mag de finale voor het tweede jaar op rij zelf meemaken en dat is genieten. Dat gaan we ook zeker doen, maar wel met de drive om alles eruit te halen. Wij zullen heel sterk moeten zijn, maar het is één wedstrijd en niets is onmogelijk", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties