"Erik ten Hag is niet de gedroomde opvolger van Van ‘t Schip"

Erik ten Hag op bezoek bij Brentford
Erik ten Hag op bezoek bij Brentford Foto: © Pro Shots

Henk Spaan kan wel lachen om de onkunde op zowel het middenveld van Manchester United en dat van Ajax. Spaan ziet dan ook overeenkomsten tussen de spelers op het middenveld.

"Ik zie wel parallellen tussen Ajax’ en Manchester Uniteds middenveld. Met name de ongeorganiseerdheid ervan. Mainoo en Bruno Fernandes zijn uitstekende voetballers, wat wel bleek uit de formidabele doelpunten die ze maakten tegen Liverpool. Fernandes kreeg de bal van een tegenstander in zijn voeten en raakte hem één keer vanaf een meter of veertig", opent Spaan in Het Parool. "Een stift en keeper Kelleher was kansloos. De 18-jarige Mainoo draaide de bal na een door hemzelf opgezette aanval in de verre bovenhoek."

"Verdedigen kunnen beide sterren niet zo goed. Samen met Casemiro, ooit een voetballer, hadden ze drie intercepties. Zet Tahirovic en Van den Boomen naast elkaar, aangevuld met Hlynsson en je ziet net zoiets. Best goede voetballers, maar je loopt erlangs zoals je wilt", vervolgt Spaan. "Ten Hag is niet de gedroomde opvolger van Van ‘t Schip. En Potter? Verdiende 12 miljoen pond bij Chelsea. Per jaar, hè", besluit Spaan.

Lees meer:
0 reacties