Erik ten Hag verbaast: "Dan was hij zes maanden trainer geweest"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart vindt het opvallend dat Erik ten Hag de laatste wedstrijden koos voor een 4-4-2-systeem. De trainer koos tegen AZ voor Brian Brobbey en Sébastien Haller in de spits.

"Ik vind het apart dat je vlak voor het einde iets anders gaat doen. Je moet dan toch je goede spelers op de bank zetten, Berghuis bijvoorbeeld. Het is een aparte keuze, maar aan de andere kant werkte het wel. AZ had er in het begin heel veel moeite mee. Het is niet dat ze slecht speelden, maar het is gek om dat zo te zien", vertelt de analist bij Studio Voetbal.

"Je bent gewend dat ze met een linksbuiten en een rechtsbuiten spelen, maar nu heb je ineens twee diepe spitsen", vervolgt Van der Vaart, die merkt dat er weinig kritiek is op de wijziging. Dat zegt volgens de oud-speler veel over de populariteit van Ten Hag. "Als hij dit in zijn beginmaanden had gedaan, dan was hij zes maanden trainer geweest."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties