ESPN-Analisten oneens uitfluiten Ajacied: "Liep zich het apezuur"

Kenneth Taylor baalt
Kenneth Taylor baalt Foto: © Pro Shots

Kenneth Taylor begon donderdagavond op de bank bij Ajax tijdens de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. Al vinden sommigen de kritiek die hij krijgt overdreven. Uiteindelijk scoorde de middenvelder het winnende doelpunt in Noorwegen.

Kenneth Pérez vertelt bij ESPN dat hij verbaasd is dat Taylor tot twee keer toe werd uitgefloten door het Amsterdamse publiek. "Waarom staat hij eigenlijk symbool voor het slechte Ajax? Waarom Taylor? Meestal wordt een wat luiere speler uitgefloten, van wie iedereen veel meer verwachtingen heeft. Taylor is gewoon een prima speler, maar niks bijzonders. Fantastisch dat hij Ajax 1 heeft gehaald, maar verder niet. Meestal zijn het spelers van wie je echt wat verwacht, zoals Berghuis of Bergwijn."

Toch snapt Kees Kwakman wel waarom de jonge middenvelder niet in de basis stond tegen de Noren. "Als je kijkt naar wat hij sportief heeft gebracht, is het niet raar dat hij ook een keer aan de beurt is om niet te spelen. Het uitfluiten is heel pijnlijk." Daarnaast vraagt ook de Volendammer zich af of het uitfluiten wel terecht was. Kwakman vond namelijk dat Taylor hard werkte. "Ik lette wel een beetje op hem. Hij liep zich het apezuur. Hij ging continu diep. Ik vond dat ze hem vaker moesten aanspelen, want hij kreeg de bal soms niet als hij diep ging. Het was een wedstrijd waarin hij soms werd overgeslagen. Misschien is het wel goed dat hij nu even rust krijgt en pas op de plaats maakt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties