ESPN deelt krankzinnig statistiek over Ajax: "Dat is echt bizar"

De spelers van Ajax voorafgaand aan het duel met Aston Villa
De spelers van Ajax voorafgaand aan het duel met Aston Villa Foto: © BSR Agency

John van 't Schip heeft opnieuw moeten improviseren voor de startende opstelling tegen PEC Zwolle. Het totale aantal wijzigingen bij de Amsterdammers dit seizoen tikt daardoor de tachtig aan, wat tot hevige verbazing leidt.

Volgens ESPN's lijst komt geen enkele andere Eredivisieclub in de buurt van dit aantal. Dit seizoen hebben maar liefst 31 spelers Eredivisie-minuten gemaakt voor Ajax. Opvallend is dat trainers Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en Van 't Schip maar liefst tachtig wijzigingen hebben doorgevoerd ten opzichte van de vorige wedstrijd.

"Dat is echt bizar", reageert Vink op het opvallende statistiek. "Het geeft ook aan dat Ajax al het hele seizoen zoekende is, naar formatie, naar samenstelling, naar tactisch plan... We kunnen op elke positie drie verschillende namen invullen van spelers die daar gespeeld hebben. Dat is best wel gek."

Vink merkt op dat Ajax door de talrijke wijzigingen nooit stabiele elementen heeft kunnen ontwikkelen. "Teams die stabiel zijn hebben in de achterhoede hooguit één wijziging gehad, waardoor er een lange reeks kan ontstaan met elf namen die vaak met elkaar samenspelen. Bij Ajax is dat niet het geval", zo concludeert de analist van ESPN.

Lees meer:
0 reacties