ESPN reageert op kritiek voetbalfans: "Wijken we niet van af"

ESPN
ESPN Foto: © Pro Shots

ESPN heeft gereageerd op de kritiek van voetbalfans. Zo is er veel kritiek op het feit dat de sportzender Ajax, PSV en Feyenoord uitzendt op de hoofdkanalen, terwijl die nergens meer om spelen.

Woordvoerder Maarten van Rooijen begrijpt dat fans hierdoor teleurgesteld zijn. “Maar ik wil hier allereerst benadrukken dat alle negen wedstrijden wel degelijk live te zien zijn. Alleen dan via ESPN Watch. Op je computer, iPad of telefoon kun je alles volgen,” laat hij weten tegenover Tubantia.

Ook laat hij weten waarom juist de wedstrijden van de klassieke top drie worden uitgezonden. “Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv, en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33e en 34e speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf. De ontevredenheid daarover wordt steeds minder, omdat steeds meer mensen gebruikmaken van streamingsdiensten” 

FC Twente en AZ spelen allebei nog om plaats drie maar die wedstrijd wordt niet op de eerste vier kanalen uitgezonden. Van Rooijne vertelt waarom: "Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top-drie trekt verreweg de meeste kijkers. Kortom: met dit aanbod doen we de meeste mensen een plezier", aldus de ESPN-woordvoerder.

Lees meer:
0 reacties