SAMENVATTING | Ajax Vrouwen-wonder blijft uit tegen Chelsea

Het UEFA Women's Champions League-avontuur van Ajax Vrouwen zit erop. In de kwartfinale bleek Chelsea over twee duels te sterk. Na een 0-3 nederlaag in de Johan Cruijff ArenA, wist de ploeg van coach Suzanne Bakker woensdag wel resultaat te behalen: 1-1.

Bakker kon op Stamford Bridge niet beschikken over Lily Yohannes. De jonge middenveldster was geschorst en werd vervangen door Jonna van de Velde. Isa Kardinaal kreeg opnieuw het vertrouwen van Bakker, wat ten koste ging van Milicia Keijzer. In Londen begon Ajax Vrouwen, net als in de heenwedstrijd, aardig.

Sherida Spitse, weer terug na een schorsing, kopte maar net over uit een voorzet van Rosa van Gool. Aan de andere kant schoot Erin Cuthbert naast. Romée Leuchter deed een kleine tien minuten later precies hetzelfde na een goede mogelijkheid voor de Amsterdammers.

Na achttien minuten spelen leek de 0-1 te vallen. Zecira Musovic schoot de bal uit, maar knalde het leer vol tegen Tiny Hoekstra aan. Via de Friese aanvalster leek de bal tergend langzaam het doel in te rollen, maar uiteindelijk ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens was het raak voor Chelsea. Mayra Ramírez opende de score.

Ajax Vrouwen gaf zich ondanks de, over twee duels, ruime achterstand zeker niet gewonnen. Leuchter kreeg nog goede mogelijkheden en in de 65e minuut viel de 1-1. Hoekstra vond Chasity Grant en zij rondde af. In de slotfase kreeg de Nederlandse ploeg nog twee goede mogelijkheden. Leuchter hield goed in en ging voor de verre hoek. Daar trof ze uiteindelijk Musovic.

De Zweedse doelvrouw had niet veel later ook nog knap een antwoord op een hard schot van invalster Danique Tolhoek. Goals vielen er dus uiteindelijk niet meer, waardoor de kwartfinales het eindstation zijn voor Ajax Vrouwen. De Amsterdamse ploeg zal het Europese podium met opgeheven hoofd verlaten na een uitstekende poulefase en woensdag dus een gelijkspel tegen Chelsea.

Scoreverloop:
33' 1-0
Mayra Ramírez
65' 1-1 Chasity Grant

Opstelling Chelsea: Musovic, Lawrence, Buchanan (66' Nüsken), Carter, Pérriset, Kirby, Ingle, Cuthbert, Reiten (66' Cankovic), Ramírez (66' Macario), Beever-Jones (76' Rytting Kaneryd)

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Kardinaal (76' Verhoeve), De Sanders (87' Tolhoek), Spitse, De Klonia (46' Keijzer), Van Gool, Noordam, Van de Velde (68' Noordman), Grant, Leuchter, T. Hoekstra (68' Keukelaar)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand