'Europese topclub wil Steven Berghuis wegplukken bij Ajax'

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Ajax-aanvaller Steven Berghuis lijkt hard op weg naar de uitgang bij Ajax. Zo zou bijvoorbeeld het Turkse Besiktas hem wel over willen nemen.

De aanvaller heeft bij Ajax een teleurstellend seizoen gedraaid en de kans is dan ook groot dat hij gaat vertrekken. Eerder werd in Turkse media al gesuggereerd dat Besiktas een bod van 2,5 miljoen plus bonussen had uitgebracht op de Ajacied. Men vermoedt dat er nog wat bij moet komen om een akkoord te bereiken. De marktwaarde van Berghuis wordt dan ook geschat op zes miljoen euro. Zijn contract bij de Amsterdammers loopt nog een jaar.

Ook Voetbal International denkt dat de vleugelspeler zich zal gaan oriënteren op een andere werkgever. “Berghuis zal ook om zich heen kijken, na een frustrerend seizoen. De 32-jarige linkspoot kwam naar Ajax om prijzen te pakken, maar valt van de ene teleurstelling in de andere. Berghuis heeft zijn onvrede daarover extern, maar zeker ook intern nadrukkelijk laten blijken.”

Ook stelt het voetbalblad dat Ajax veel aan hem zou kunnen hebben. “Een fitte Berghuis is goud waard voor Ajax, maar de laatste maanden sukkelt hij met blessures. Besiktas zit al langer op het vinkentouw. Aangezien zijn contract nog één jaar doorloopt, zou dit weleens het moment kunnen zijn voor een transfer van Berghuis.”

Lees meer:
0 reacties