Ex-Ajacied terug naar Nederland? "Ik kan daar over nadenken"

Ryan Babel in actie voor Galatasaray
Ryan Babel in actie voor Galatasaray Foto: © Pro Shots

Ryan Babel zit momenteel zonder club na zijn vertrek bij Eyüpspor. Toch is de inmiddels 37-jarige aanvaller, die in twee periodes uitkwam voor Ajax, nog niet definitief gestopt. In gesprek met de NOS vertelt hij dat nog aan het rondkijken is.

"Ryan Babel is nog even aan het kijken", zegt hij. "Ik weet het niet. Ik ben het nog aan het uitpuzzelen. Ik heb op dit moment geen team. Ik kan nu van mijn vrije tijd genieten, maar ik vind voetbal nog wel heerlijk. Een gedeelte van mij wil nog heel graag voetballen omdat het leuk is. En omdat het leuk is, wil je graag in een team spelen dat leuk voetbal speelt, dus niet voor elk team."

Toch behoort stoppen ook wel tot de mogelijkheden. "Bij mijn laatste club gingen we drie dagen van tevoren al op pad voor een uitwedstrijd. Zes uur met de bus, op een gegeven moment wordt dat mentaal moeilijk. Mijn laatste club wilde dat ik compensatie in zou leveren, maar dat wilde ik niet. Toen gingen ze me saboteren. Dan ging ik mee naar een uitwedstrijd, maar speelde ik niet. Dan ben je er op een gegeven moment wel klaar mee".

"Het reizen en weg zijn van je familie is wel moeilijk, maar op het veld staan is nog steeds heel leuk", vertelt de aanvaller, die een terugkeer in Nederland ook wel ziet zitten. "Als het zo makkelijk was, had ik het gedaan. Of het een optie is? Dat ligt eraan. Als het een team is waar ik me goed bij voel en plezier kan hebben, dan kan ik erover nadenken."

Lees meer:
0 reacties