Familie Nouri blij na deal met Ajax: "Enorm troostende gedachte"

Spandoek voor Abdelhak Nouri in de Johan Cruijff Arena
Spandoek voor Abdelhak Nouri in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de familie van Abdelhak Nouri over een schadevergoeding van ruim 7,8 miljoen euro. Dat laat de club uit Amsterdam weten via de officiële kanalen. Mohammed Nouri, de vader van Abdelak, is blij dat er eindelijk een akkoord is.

"Aankomende zomer is het vijf jaar geleden dat Abdelhak door het noodlot is getroffen", legt hij uit. "De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van zijn verzorging. Dat heeft ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars opgeleverd. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte", aldus Mohammed Nouri.

"Ook de betrokkenheid en inzet van Ajax is in al die jaren enorm belangrijk geweest", vervolgt hij. "Ajax is al vanaf Abdelhak zijn jongste jaren een onlosmakelijk onderdeel van ons leven. Wij koesteren de band met zowel mensen binnen de club als met de trouwe supporters. Abdelhak zal voor altijd verbonden blijven aan nummer 34, het was zijn belofte aan alle supporters om te zorgen voor de 34e landstitel", blikt Mohammed Nouri terug.

"Het maakt ons trots dat dit nummer met historische waarde van hem blijft", vertelt hij. "Dit nummer stond ook op zijn locker in de kleedkamer van Ajax 1. Hij was enorm trots op die plek, het was voor hem een teken dat hij steeds dichter bij zijn doel kwam om belangrijk te zijn voor Ajax. Het is een mooi cadeau voor alle fans dat deze stoel een permanente plek zal krijgen in de fanshop en daardoor toegankelijk is voor iedereen", besluit Mohammed Nouri.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand