Farioli als trainersoptie afgeschreven: "Die geef je Ajax toch niet?"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © Pro Shots

Johan Derksen zou het geen slimme zet vinden van Ajax om Francesco Farioli de nieuwe trainer van Ajax te maken. Zijn gebrek aan ervaring gaat hem volgens Derksen opbreken. 

"Ik zou het te gek voor woorden vinden als die jongen van Nice zou komen", is Derksen duidelijk in Vandaag Inside. "Die is bij een paar clubs keeperstrainer geweest en heeft twee onduidelijke clubs in Turkije getraind, en zit nu bij Nice. Hij is 35 jaar, en heeft totaal geen ervaring nog. Die geef je Ajax toch niet onder deze moeilijke omstandigheden?"

Pascal Jansen zou een prima optie kunnen zijn voor Ajax, stelt Derksen. "Dat zou een prima man zijn, want degene die de opleiding bij AZ deed (Marijn Beuker, red.) zit ook al bij Ajax. Dus hij en Jansen hebben al samengewerkt", aldus de Snor.

Ook Valentijn Driessen vindt de komst van Farioli geen goed idee. "Wel een sprong in het diepe. Hij heeft het in Italië volgens mij wel aardig gedaan. En er wordt door veel mensen gezegd dat hij heeft gewerkt onder Roberto De Zerbi. Dat is een heilige voor veel mensen, maar voor mij niet. Als je ziet wat De Zerbi nu presteert... Dat valt zwaar tegen. Hij is keeperstrainer onder hem geweest, en heeft veel van hem opgestoken. We zullen zien of dit doorgaat, maar hij ligt wel op poleposition."

Lees meer:
0 reacties