Farioli imponeert: "Hij heeft ons verbaasd toen hij binnenkwam"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © Pro Shots

Barcin Bulka werkte bij OGC Nice samen met Francesco Farioli. De keeper heeft lovende woorden over voor de nieuwe coach van Ajax.

"De trainer kwam hier en zette direct de standaarden neer", vertelt de Pool in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft mij de kans gegeven om me te ontwikkelen, om een betere speler te worden. Hij heeft mij enorm ontwikkeld, met de eisen die hij stelt."

Onder Farioli groeide Bulka uit tot eerste doelman. "Hij is iemand die de moed heeft om het te doen, hij gebruikt de keeper echt als een elfde veldspeler", weet de 24-jarige keeper. "Als wij de bal hebben, weet ik dat ik actief moet zijn. Hij is iemand die mij heeft geholpen om dapper te zijn."

Bulka ontwikkelde zich onder de Italiaanse oefenmeester, zo geeft hij aan. "Ik denk dat de coach mij daarin ontwikkeld heeft. Ik kon een leider worden en de man die de opbouw start. En verdedigend weet ik wat ik moet doen, dat is natuurlijk ook cruciaal."

Hij gaat verder: "Als jonge coach heeft hij ons verbaasd toen hij binnenkwam. Hij heeft een sterke wil en weet precies hoe hij het wil doen. We móésten hem volgen. Dat hebben we gedaan en we hebben ons doel bereikt: een plek in de topzes en plaatsing voor de Europa League. Natuurlijk is niet alles goed gegaan, dat is zonde, maar daar moeten we niet te veel aan denken nu."

Lees meer:
0 reacties