Farioli krijgt advies: "Peter Bosz en Erik ten Hag hadden dat ook"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © BSR Agency

Freek Jansen raadt Francesco Farioli aan een duidelijk plan te maken en daar aan vast te houden. Volgens de journalist heeft dat in het verleden bij Ajax vaker geleid tot succes. 

Na twee rampseizoenen moet de Italiaanse oefenmeester Ajax weer kleur op de wangen geven. "Farioli heeft een geweldig instapmoment bij Ajax, qua de voetbaltechnische staat. Hij hoeft maar een paar dingen goed te doen en het straalt gelijk op hem af", stelt Jansen bij Voetbal International. "Er is natuurlijk al twee jaar teleurstelling en chagrijn. Tegelijkertijd is het wel flinterdun. Het lastige is dat de organisatie nog helemaal opgebouwd moet worden." 

Jansen voorziet Farioli van een duidelijk advies. "Ik denk dat hij gelijk gas moet geven en duidelijk maken wat hij wil. Peter Bosz en Ten Hag deden dat, die hadden een duidelijke visie en als je je daar niet in konden vinden: weg!", legt de journalist uit. "Ook niet teveel schipperen, jij moet de koers kiezen."

Daarbij denkt Jansen dat Farioli eerlijk en oprecht naar de spelersgroep moet kijken, zonder te veel te willen pleasen. "Hij moet geloofwaardigheid naar de selectie houden. Niemand heeft eindeloos krediet", aldus de voormalig Ajax-watcher. "Ook spelers als Brobbey en Hato moeten laten zien dat ze een stap omhoog kunnen."

Lees meer:
0 reacties