Farioli onder de loep: "Weet niet of dat goed valt in Amsterdam"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © BSR Agency

Francesco Farioli wordt de nieuwe trainer van Ajax. Maarten Wijffels bezocht onlangs een wedstrijd van de Italiaan en daar vielen hem een aantal dingen op. 

De oefenmeester leverde dit seizoen goed werk bij OGC Nice en verdiende daarmee een transfer naar Amsterdam. "Het is een Italiaan, maar hij spreekt vloeiend Engels. Dat zegt wel iets over zijn intelligentie", legt Wijffels uit in de AD Voetbalpodcast. De journalist zag de 35-jarige voormalig keeperstrainer fanatiek coachen en zelfs langs de hele zijlijn loopt om zijn ploeg te coachen. 

Wat betreft zijn tactiek is Farioli over het algemeen van het verzorgde voetbal. "Een achterbal voor de keeper is wel een attractie. Dan zetten ze zes man heel kort op de eigen zestien meter, twee buitenspelers tegen de zijlijn en de spits heel diep voor de lange bal", vertelt Wijffels. "Dan proberen ze er eerst uit te voetballen en een paar lukte dat geweldig, maar het mislukte ook een paar keer... Soms gaan ze ook in hele fases allemaal terug, ik weet niet of dat in Amsterdam goed valt."

Lees meer:
0 reacties