Farioli onthult: "Slaap vaak op de club, wil geen tijd verspillen"

Francesco Farioli is donderdag aangesteld als nieuwe trainer van Ajax. De Italiaan vindt het een eer dat hij aan de slag mag in Amsterdam.

Of Farioli de baan bij Ajax gelijk bij hem vond passen? "Dat was precies mijn gevoel. Het voetbal waar ik van hou en het voetbal dat ik wil overbrengen op het veld komt hier vandaan. Dit is één van de weinige clubs ter wereld die zo’n duidelijk DNA heeft op het gebied van speelstijl", vertelt de Italiaan in een interview op de clubwebsite.

"Net als het voetbal dat de fans willen zien. Het is een goede match tussen de club en mijn manier van denken en het voetbal waar ik van hou", zegt de coach, die door enkele spelers een 'vakidioot' werd genoemd. Farioli reageert daarop met een mooie anekdote: "In Turkije en in Frankrijk sliep ik op de club als mijn familie er niet was. Ik wil geen tijd verspillen."

"Ik wil wakker worden, een koffietje pakken en dan gelijk aan de slag gaan. Ook als de dag wat langer duurde kon ik in de nacht nog aan de slag gaan. Het is dus zeker nodig om een bed klaar te zetten", aldus de Italiaan.

Farioli is ook nog lovend over clubicoon Johan Cruijff: "Kijkend naar mentoren en voorbeelden was Cruijff natuurlijk één van de game-changers. Als voetballer en als trainer, in zijn tijd bij Ajax maar ook bij FC Barcelona. Voor alle trainers en voetballiefhebbers die na hem kwamen was het iemand om naar op te kijken. Zijn ideeën en filosofie kwamen eerst, daarna kwam het onderzoeken en daarna kwam de smaak. Vanaf dat moment wist ik dat voetbal een kwestie van smaak is."

Lees meer:
0 reacties