FC Twente treft 'dolend' Ajax: "Denken het wel even te doen"

Zondag nemen FC Twente en Ajax het tegen elkaar op. In de Oosttribune van RTV Oost zien ze de Tukkers als favoriet voor de winst.

"Ze kunnen Ajax gewoon op zeven punten zetten", merkt Tijmen van Wissing op. Volgens Jan van Staa is het vertrouwen in Enschede ongekend groot. "Je merkt aan iedereen dat ze denken dat FC Twente het wel even doet omdat Ajax niet in goede doen is. Dat leeft een beetje op de straat." Zo ver wil Van Wissing niet gaan. "FC Twente is de favoriet, maar ik zeg niet dat ze eroverheen walsen."

Van Sta verwacht ook een overwinning voor de ploeg van Joseph Oosting. "Het is veel rustiger in de club, ze hebben al grotere wedstrijden gespeeld en het team staat al. Alleen als er een paar wegvallen, wordt het wat kwetsbaarder. Het blijven ook altijd aparte wedstrijden."

Jeroen Veldmate vindt het moeilijk inschatten. "Je hebt totaal geen idee bij wat Ajax zondag op de mat legt. Niet qua basiself, maar ook niet qua niveau. Ik zou in eerste instantie ook voor FC Twente gaan, die zijn al langer onderweg en zitten goed in elkaar. Qua kwaliteit op de vleugels hebben ze wel ingeleverd, maar tegen dit dolende Ajax geef ik Twente wel de meeste kans."

Lees meer:
0 reacties