"Feyenoord gaat hier toch helemaal korte metten mee maken?"

Ajax voor het duel tegen Marseille
Ajax voor het duel tegen Marseille Foto: © Pro Shots

Ajax speelde donderdagavond in de Europa League met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn na afloop niet onder de indruk van de Amsterdammers

Volgens Kwakman is Ajax nog steeds zoekende, zo vertelt hij bij ESPN. "Het leek alsof Ajax het wat beter onder controle had in de tweede helft, maar na die 3-2 voelde je dat de 3-3 in de lucht hing. Ze vinden het zo moeilijk als de tegenstander een beetje gaat zwerven. Met name Sosa had aan de linkerkant moeite om verdedigend zijn rol te vinden. Dan heb je ook met communicatie te maken, dat gaat gewoon nog niet goed. Ik denk dat Ajax uiteindelijk wel blij mag zijn met een punt."

"Marseille had behendige spelers die goed waren tussen de linies. Daar was Ajax nog niet tegen opgewassen. Dan hou je wel een beetje je hart vast hoe het tegen Feyenoord gaat." Kenneth Perez deelde de woorden van Kwakman. "Als je zo slecht druk zet en balverlies lijdt, dan is het niet wonderlijk dat een tegenstander zoveel goals maakt. Ik denk dat Ajax met een goed gevoel van het veld afstapt. Drie goals gemaakt, we hebben gevochten. De supporters zagen wat eigen jeugd..."

Perez ziet nog geen samenhangend geheel in Amsterdam. "Het is niet onlogisch, maar de rechterhand weet niet wat de linkerhand gaat doen. En individueel is Ajax ook niet goed genoeg om dat te compenseren. Er is continu twijfel. Feyenoord is tactisch en als team veel beter, die gaan hier toch helemaal korte metten mee maken?"

Lees meer:
0 reacties