Fitz-Jim ambitieus: "Doe alles om dat werkelijkheid te maken"

Kian Fitz-Jim hoopt in de toekomst in de Johan Cruijff ArenA voor het eerste van Ajax te schitteren. Vooralsnog zit hij vast in Jong Ajax, maar hij hoopt snel de definitieve overstap te kunnen maken.

Vrijdag ontving hij de Lasse Schöne Trophy voor het mooiste doelpunt van de maand: een prachtig afstandsschot. "Ik train er de laatste tijd veel op, met Mika (Godts, red.) en Chuba (Akpom, red.) ook soms. Chuba heeft echt een goed schot. Hij schiet met de binnenkant van zijn wreef. Hij heeft ook wat meer kracht, dus dat maakt het makkelijker voor hem", vertelt hij bij Ajax TV.

Jong Ajax is een stap terug na zijn periode bij Excelsior in de Eredivisie. "Ik heb heel veel geleerd bij Excelsior. Ik ben met een goed gevoel teruggekeerd. Nu speel ik mijn wedstrijden bij Jong. Ik probeer van een moeilijke situatie iets goeds te maken."

Er kan nog genoeg beter. "Ik denk dat ik als middenvelder wat completer moet worden", oordeelt hij over zichzelf. "Het is niet dat ik mijn meters niet maak en niet hard werk, maar hoe hoger de intensiteit, hoe beter ik speel. Wedstrijden waarin ik actiever was en intensiteit leverde, speelde ik beter."

In Amsterdam spelen wil hij al sinds hij jong is. "Het is van kleins af aan al een droom. Laatst heb ik voor het eerst een officiële wedstrijd in de ArenA gespeeld. Omdat het zo lang duurt, was de spanning wat minder. Het kwam ook onverwachts, maar alsnog was het heel mooi. Ajax 1 is altijd mijn droom geweest en is nog steeds mijn droom. Ik doe er alles aan om dat werkelijkheid te maken."

Lees meer:
0 reacties