Fitz-Jim baalt: "Niveau van Jong Ajax al een jaar ontgroeid"

Kian Fitz-Jim
Kian Fitz-Jim Foto: © Pro Shots

Kian Fitz-Jim erkent dat het lastig is om zich opnieuw te moeten richten op Jong Ajax. De twintigjarige middenvelder werd teruggehaald van zijn huurperiode bij Excelsior, maar bleek uiteindelijk niet nodig te zijn om de problemen op het middenveld van Ajax op te lossen.

Hoofdtrainer John van 't Schip beschreef het als een zware tegenslag voor Fitz-Jim, die erkent er zelf ook moeite mee te hebben . "Ik vind het mentaal best lastig bij Jong Ajax te spelen. Ik heb ook een mental coach met wie ik echt in de weer ben gegaan, om te kijken hoe ik mezelf het beste kan motiveren en nog het beste uit dit seizoen kan halen, hoewel ik niet speel en de kans klein is dat ik nog ga spelen in het eerste elftal", zegt de spelbepaler in gesprek met Ajax Life.

Voor elk duel stelt Fitz-Jim zich doelen, zo ook tegen Jong PSV (3-0). "Focus. In mijn aanname, passes en zuiverheid van spelen. Hard werken staat er ook altijd bij. Als mijn intensiteit hoog is, ben ik lekker in de weer en gaat het voetballen meestal makkelijker. Dit keer had ik ook ‘volhouden’ opgeschreven. Als je je moe voelt, toch even doorgaan. Ik volg namelijk twee programma’s: bij Jong Ajax en Ajax 1. Dat is best pittig. Mensen vergeten dat je in eerste instantie een mens bent en geen voetballer. Ik heb ook gevoelens", stelt hij openhartig.

Zijn doelen voor de komende maanden zijn duidelijk. "Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ik het niveau van Jong Ajax al een jaar ben ontgroeid. In de fase waarin ik nu zit, is het belangrijkste dat ik plezier uit het voetbal haal en het leuk blijf vinden. Ik probeer het zo leuk mogelijk voor mezelf te houden." Hij verklaart dat hij deze zomer rustig zijn opties zal overwegen, aangezien zijn contract bij Ajax loopt tot medio 2027.

Lees meer:
0 reacties