Flemming blikt terug: "Vond het fantastisch om bij Ajax te spelen"

Zian Flemming
Zian Flemming Foto: © Pro Shots

Zian Flemming maakt momenteel indruk in de Championship bij Millwall. De Nederlander speelde in het verleden echter jarenlang in de jeugd van Ajax, maar een doorbraak kwam er niet.

"Ik weet nog dat ik stage mocht lopen. Na mijn eigen wedstrijd werd ik door iemand zijn kantoor binnen geroepen. Hij liet een brief zien en vertelde dat ik stage mocht lopen bij Ajax", vertelt hij in gesprek met Ajax Showtime. "Vrij snel daarna werd ik aangenomen. Er zijn natuurlijk hele procedures en verschillende rondes bij zo’n stage, maar ik werd eerder aangenomen omdat Feyenoord mij ook wilde hebben."

Ondanks jarenlang in de Ajax-jeugd, wist hij niet door te breken. "Ik denk dat ik op het moment dat ik had moeten doorbreken een beetje een outsider was, dan heb je een beetje geluk nodig", legt de middenvelder uit. "Ik denk dat ik op bepaalde momenten heel hard op de deur heb geklopt en dat geluk toen net niet heb gehad, maar ik baal er niet van. Ik kan mezelf namelijk recht aankijken in de spiegel en zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Niet iedereen zijn carrière loopt perfect van De Toekomst naar de ArenA."

Toch kijkt Flemming positief terug op zijn tijd in Amsterdam. "Ik kan niets negatiefs over mijn tijd bij Ajax zeggen. Je hoort ook weleens dat het hard kan zijn, maar ik heb het altijd met een grote glimlach gedaan en had iedere dag zin om te trainen. Ik vond het fantastisch om bij Ajax te spelen en ben heel blij dat ik dat mee heb mogen maken. Dat is alleen maar positief."

Wat zijn toekomstplannen zijn? "Ik heb niet per se specifieke ambities of een doel. Ik ga gewoon elke dag het maximale erin stoppen. Ik ben ervan overtuigd dat ik dan aan het einde van mijn carrière zal denken: Oké, ik heb eruit gehaald wat erin zat", aldus Flemming, die het jammer vindt dat Ajax dit seizoen niet goed presteert. "Het gaat nu even wat minder, dat is jammer. Dat zijn de supporters ook even niet meer gewend na vijf geweldige jaren, maar dat hoort er ook bij."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand