Francesco Farioli: "Dit zal niet de uiteindelijke selectie zijn"

Francesco Farioli tijdens het oefenduel tegen STVV
Francesco Farioli tijdens het oefenduel tegen STVV Foto: © Pro Shots

Francesco Farioli heeft zijn eerste overwinning met Ajax te pakken. De Amsterdammers wonnen met 4-0 van STVV en meerdere spelers kregen de kans van de Italiaanse trainer. Farioli weet hoe de club ervoor staat, maar geeft desondanks aan dat de selectie een andere vorm gaat krijgen.

"Er zijn geen beloftes", vertelt Farioli bij Ziggo Sport. "We kennen onze situatie. Het financiële gedeelte is belangrijk en cruciaal voor de club. Er moeten cijfers worden gehaald, voordat er beweging kan plaatsvinden. Het is onderdeel van het plan voor de lange termijn voor Ajax."

"Er wordt hard gewerkt en ik ben dagelijks in contact met Alex (Kroes, red.), Marijn (Beuker, red.) en Kelvin (De Lang, red.)", gaat de hoofdtrainer verder. "We zijn aan het werk en dragen ideeën aan. Het gaat met de beste intenties. Natuurlijk weet iedereen dat dit niet de uiteindelijke selectie zal zijn."

"Er zullen spelers vertrekken en spelers komen. De jongens die nu hier zijn, verdienen respect en aandacht. Zij zijn zeer bereid om dingen te veranderen. Ik ben heel trots en blij met wat ze tot nu toe hebben gedaan qua inzet, het verlangen en de toewijding om moeilijkheden door te komen. Dat gaat met veel zweet, veel pushen en veel competitie", aldus de Italiaan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand