"Francesco Farioli past niet binnen de profielschets van Ajax"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © Pro Shots

Francesco Farioli staat op het lijstje van Ajax als kandidaat om John van 't Schip op te volgen. In VI ZSM bespreken Pieter Zwart en Jarno Verweij de nog jonge trainer van Nice.

"Het is wel interessant inderdaad, zo'n jonge trainer die eerst filosofisch en tactisch het voetbal is gaan bestuderen. Toen is hij keeperstrainer geworden en uiteindelijk hoofdtrainer", begint Zwart over Farioli, die per toeval door het maken van een scriptie de voetbalwereld is ingerold. "Hij heeft ook hele filosofieën over hoe je een doeltrap moet nemen bijvoorbeeld."

"Het enige ding wat je hebt is de situatie waarin Ajax nu verkeerd", gaat hij verder. "Als je daar als jonge trainer met die achtergrond binnenkomt lijkt me dat wel een monsterklus. Aan de andere kant grijpt een trainer met zo'n profiel zo'n kans natuurlijk. Er zijn gesprekken met hem gevoerd, maar ze zien hem vooralsnog wel als een plan B of C."

"Eerder sprak Ajax ook over een ervaren trainer die ze in deze situatie voor de groep willen zetten. Farioli past niet in die profielschets", stelt Zwart. "Als je dat tegen de mensen bij Ajax zegt dan zeggen ze dat hij al meerdere clubs in verschillende landen heeft gehad."

Lees meer:
0 reacties