Frank de Boer geopperd als hoofdtrainer: "In combinatie met hem"

Frank de Boer
Frank de Boer Foto: © Pro Shots

Ibrahim Afellay is van mening dat Ajax er verstandig aan doet om Frank de Boer aan te stellen als hoofdtrainer. Volgens de analist is hij de ideale man in deze lastige tijd.

"Er zijn niet heel veel trainers beschikbaar", begint Afellay in NOS Studio Voetbal. "Maar als ik kijk naar de problemen die Ajax heeft, zou ik neigen naar Frank de Boer in combinatie met Pepijn Lijnders." De Boer kende in zijn vorige periode in Amsterdam grote successen. Volgens Afellay was de situatie destijds vergelijkbaar met de situatie waarin Ajax tegenwoordig verkeert. "Hij heeft toen ook te maken gehad met veel problemen binnen Ajax, waardoor niet veel mogelijk was."

De analist zou in de huidige situatie kiezen voor vertrouwde namen. "De Boer is een jongen van de club. We hebben dit seizoen gezien dat er zoveel dingen spelen bij Ajax. Je moet daar meer zijn dan alleen een trainer. Met Louis van Gaal en Danny Blind zitten er mensen met Ajax-DNA. Ik denk dat De Boer een geschikte kandidaat is om daartussen te werken. Er zijn zoveel krachtenvelden, hij is capabel genoeg om dat te kunnen dragen."

Volges Affelay moeten zijn mislukte buitenlandse avonturen geen hindernis zijn. "Je zou ook kunnen zeggen dat hij heel veel ervaring heeft opgedaan. Hij weet hoe hij het niet moet doen. Zoveel opties zijn er ook niet. Met zijn staat van dienst, en alle vreemdelingen die bij Ajax zijn binnengehaald, zou ik nu kiezen voor iemand die het beste met de club voor heeft."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand