Freek Jansen: "Ik zou het dan gevaarlijk vinden hem nu weg te doen"

Freek Jansen
Freek Jansen Foto: © Pro Shots

Freek Jansen vindt dat Davy Klaassen en Dusan Tadic bij Ajax moeten blijven. Rond de Servische aanvaller bestaan er twijfels over de toekomst bij de Amsterdammers, maar de voetbaljournalist meent dat de aanvoerder nog van enorme waarde is voor Ajax.

"Je moet naar mijn mening juist opnieuw beginnen met Klaassen en Tadić. Er is niemand zo fan van Ajax als zij", zegt Jansen in de Pak Schaal Podcast. "De selectie was vorig seizoen totaal niet in balans."

De voetbaljournalist vervolgt: "Terwijl Tadić naar het krachthonk liep en normaal gesproken iedereen met hem meeliep om elkaar uit te dagen en sterker te worden, liep nu de helft naar zijn auto om naar huis te gaan. Die mentaliteit is dodelijk."

Jansen stelt dat Klaassen en Tadic wegsturen niet de oplossing is. "Je moet dan juist niet de aanjagers wegsturen. Natuurlijk wordt bijvoorbeeld Tadic steeds een jaartje ouder en levert hij wat minder, maar hij levert nog steeds heel veel. Ik zou het dan gevaarlijk vinden hem nu weg te doen. Maar uiteraard moet je met hem gaan zitten en het gesprek voeren", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties