Frenkie de Jong fit op EK in Duitsland? "Anders heeft het geen zin"

Frenkie de Jong op de training van Oranje
Frenkie de Jong op de training van Oranje Foto: © BSR Agency

Het is nog maar de vraag of Frenkie de Jong volledig fit is bij de start van het EK in Duitsland. De oud-Ajacied hoopt logischerwijs zelf van wel. Momenteel traint hij nog individueel.

De Jong is momenteel herstellende van een enkelblessure, zijn derde aan dezelfde enkel. "Het herstel gaat op zich in de lijn der verwachting, maar alles wat ik doe is alleen nog maar individueel. Verder vooruitkijken heeft geen zin. Het enige dat ik weet is: de enkel moet goed zijn. Anders heeft het geen zin", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Op 16 juni hoopt de speler van FC Barcelona er te staan. Dan speelt Oranje in Hamburg tegen Polen. "Het liefst ben ik zo snel mogelijk fit. Maar ik plak nog geen enkele datum op een rentree. Ook niet op wanneer ik weer iets kan doen in teamverband. De enkel op zich is oké, maar er zijn nog genoeg stappen te zetten."

"Het is ook niet dat ik geen datum wil noemen in de pers, maar voor mezelf al meer weet. Ik weet het echt niet. Het is afwachten. En hopen. Dat is hoe de vlag erbij hangt", geeft De Jong aan. Of het pech is, drie keer dezelfde enkel? "De eerste twee keer wel, maar laatste keer niet meer. Het zit in je hoofd dat je niet helemaal ‘vrij’ bent in het bewegen en dan ga je net iets anders naar de bal toe."

Lees meer:
0 reacties