Frenkie de Jong krijgt kritiek: "Hij kan het voortouw niet nemen"

Frenkie de Jong is 'verschrikkelijk' goed, zo vindt René van der Gijp. De middenvelder van FC Barcelona is echter geen absolute Europese topspeler, zo is de analist van mening.

"Hij kan zó verschrikkelijk goed voetballen", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside nog positief over de oud-Ajacied. "Maar ik zat de denken: wat is nou een Europese topspeler? Dat is een speler die het vaker doet. Mbappé doet het niet elke keer op het moment dat het erom gaat, maar wel heel vaak."

Van der Gijp gaat verder: "Frenkie doet het in tien procent van de gevallen. Tot nu toe heeft hij nog niet aangetoond een Europese topspeler te zijn. Hij is gewoon een goede speler. Xavi en Iniesta deden het veel vaker op beslissende momenten."

"Tegen Villarreal, dat maakt allemaal niet uit. Maar op momenten als gister moet hij als ze het moeilijk krijgen het voortouw nemen, en dat kan hij niet", ziet Van der Gijp. Hij dacht eerder nog dat De Jong net zo goed zou worden als Luka Modric, maar daar komt hij op terug. "Dat gaat niet gebeuren."

Lees meer:
0 reacties