Frenkie de Jong over titelrace: ''Staan vijf punten achter, PSV is favoriet''

Frenkie de Jong is tevreden met de ruime overwinning van Ajax op VVV-Venlo. De Limburgers werden uiteindelijk met 6-0 huiswaarts gestuurd. Na 45 minuten stond er 'slechts' 0-1 op het scorebord. 

"6-0 is een goede uitslag. We hebben de nul gehouden en dat was ook belangrijk", aldus De Jong tegenover AT5. "Het is niet zo dat we in topvorm waren. We waren wel beter en hadden de controle, maar het werd niet binnen tien minuten 1-0. Dat kan ook niet altijd."

Ajax kwam in de eerste helft zelden tot grote kansen en dat zorgde voor onvrede bij het publiek. "Het publiek mag van mij morren. Zij komen naar het stadion om iets te zien en willen misschien meer. Het is niet zo dat wij dat niet willen, dus het is moeilijk om daar iets over te zeggen."

De Jong heeft het ook nog over de titelrace, waarin PSV volgens hem favoriet is. "We zijn vijf punten achter, dus PSV is wel de favoriet. Ze doen het het hele seizoen al goed. Wij moeten zorgen dat dit niet eenmalig was en dat we zelf goed blijven spelen en het verbeteren. Dan zien we uiteindelijk wel waar het strandt."

Lees meer:
0 reacties