Frenkie de Jong reageert op kritiek: "Prikkelt me wel af en toe"

Frenkie de Jong baalt
Frenkie de Jong baalt Foto: © Pro Shots

Frenkie de Jong heeft gereageerd op de kritiek die hij van Ruud Gullit kreeg. Dat deed hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In zijn column in De Telegraaf uitte Gullit zijn kritiek op de middenvelder. “Voor het middenveld heeft Nederland de beschikking over goede spelers, maar de top van Europa… We missen bepalende spelers. Iemand zoals Toni Kroos. In ons land wordt dan altijd Frenkie de Jong naar voren geschoven. Het is vervelend om te zeggen, maar waarop is dat gebaseerd? Op het WK in Qatar hebben we hem te weinig gezien.”

In gesprek met de krant geeft De Jong aan wat die kritiek met hem doet. "Af en toe prikkelt het me wel. Tegelijkertijd denk ik: iedereen kan een mening hebben. Het maakt verder niet uit of ik het ermee eens ben. Ik denk zelf dat ik heel dwingend ben in het spel, ook bij Oranje. Maar mensen zien dwingend als: goals en assists.”

Ook geeft hij aan wat zijn rol is in het elftal. “Het is niet zo dat ik én de opbouw verzorg én het spel maak én assists geef en scoor.” Een speler die dat allemaal heeft, bestaat niet volgens De Jong. "Toni Kroos beëindigt nu zijn carrière. Geweldige speler. Maar heeft die zoveel goals en assists dan?”, besluit de speler van FC Barcelona.

Lees meer:
0 reacties