Frits Barend positief over Ajax: "Zij spelen ook niet geweldig"

Frits Barend
Frits Barend Foto: © Orange Pictures

Het lijkt alsof iedereen in Nederland wel een mening over Ajax-trainer Maurice Steijn heeft. Sommige mensen vinden hem geheel verantwoordelijk voor de chaos binnen de club, terwijl anderen meer naar technisch directeur Sven Mislintat kijken. Journalist Frits Barend hoort bij die laatste groep.

Barend neemt Steijn helemaal niks kwalijk. Bij het Parool geeft hij aan: "Het zou te gek voor woorden zijn als Steijn verantwoordelijk wordt gesteld voor spelers waarmee hij werkt, waarvan hij tot voor kort nog nooit gehoord had. Degene die verantwoordelijk is voor het aan- en verkoopbeleid (Mislintat, red.), kun je wat kwalijk nemen. Elf spelers aankopen is niet des Ajax’. Ik moet het allemaal nog maar zien."

Ajax krijgt het moeilijk tegen Olympique Marseille, maar is volgens de journalist niet compleet kansloos. "Zij spelen ook niet geweldig. Feyenoord is top en voetbalt leuk. Zij spelen het spel waarvan je verwacht dat Ajax het speelt. Misschien komt Feyenoord zondag wel op het juiste moment. Laten we hopen dat de thuiswedstrijd tegen Marseille een boost kan geven, maar ik vrees ervoor."

Lees meer:
0 reacties