Gaaei klaar voor volgend seizoen: "Meer laten zien wat ik kan"

Anton Gaaei wordt gewisseld
Anton Gaaei wordt gewisseld Foto: © Pro Shots

Anton Gaaei kent een bewogen seizoen in Amsterdam met meer downs dan ups. Ondanks dat is de Deense linksback om volgend seizoen sterker terug te komen en zijn waarde voor Ajax te bewijzen, zo deelde hij in gesprek met de clubkanalen.

Gaaei scoorde recentelijk een belangrijke goal voor Ajax en dat deed hem erg veel. "Ik denk omdat ze weten hoe moeilijk ik het heb gehad", stelt Gaaei in gesprek met Ajax TV. "Ze waren heel blij voor me en ik ga gewoon zo door. Iedereen was blij voor me en dat betekende veel voor me. Ik ben een jongen die graag met iedereen praat en iedereen het beste gunt. Ondanks dat ze kritiek op mij hebben. Ik ben niet zo’n persoon."

Gaaei is van mening goed om te gaan met de kritiek die hij krijgt de laatste tijd. "Natuurlijk mag men kritisch zijn als ik fouten maak, maar ik heb laten zien dat ik mentaal sterk ben en hopelijk komt er nog veel goeds", zo stelt de Deense back. "Ik wil na de zomerstop iedereen nog meer laten zien wat ik kan."

Steven Berghuis heeft een speciale plek in het hart van Gaaei omdat hij er voor hem is geweest in moeilijke periodes. "Het betekent veel voor me dat mijn teamgenoten blij voor me zijn", zegt de vleugelverdediger. "Hij helpt me goed door te vertellen wat er beter kan en wat ik al goed doe. Hij staat normaal ook op rechts, dus we hebben het vaak over wat we moeten doen als we niet aan de bal zijn en wat we moeten doen als wij aan de bal zijn om ruimte te creëren."

Ook erkent de Deen dat het geen al te best seizoen was. "Helaas met wat meer dieptepunten, maar dat maakt me alleen maar sterker en dat voel ik nu al. In het dagelijks leven ben ik gelukkiger Er is een hoop gebeurd in mijn privéleven, ook toen ik jonger was. Het is niet alleen maar voetbal", wuift hij zijn verhaal weg. "Maar ik wil iedere dag 110 procent van mezelf geven."

Lees meer:
0 reacties