Gaaei scoort wereldgoal: "Heel knap hoe hij zich hersteld heeft"

Anco Jansen
Anco Jansen Foto: © Pro Shots

Ajax speelde donderdag met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers kwamen op voorsprong dankzij een zeer fraai doelpunt van Anton Gaaei. Die treffer wordt door Anco Jansen gekozen als zijn moment van de week.

"Je kan niet om het doelpunt van Anton Gaaei heen, na alle kritiek die hij heeft gehad de laatste maanden", zegt de analist in gesprek met ESPN. "De vorige keer had hij tegen Bodø/Glimt en AZ echt dramatisch gespeeld, maar het is heel knap hoe hij zich hersteld heeft. Hij had afgelopen weekend ook al een knappe assist tegen PEC Zwolle. Ik was tegen Go Ahead wel onder de indruk van hem."

Jansen ziet wel dat nog niet alles goed gaat bij de jonge Deen: "Hij doet lang niet alles goed, want ik heb hem ook echt op dingen kunnen betrappen die on-Ajax zijn. Maar hij doet alles wel op 120 procent en hij maakt enorm veel meters met zijn diepe sprints. Dat past normaal niet echt bij Ajax, omdat ze daar gewend zijn dat spelers wat comfortabeler aan de bal zijn. Dit systeem ligt hem wel. Als wingback", oordeelt Jansen.

Lees meer:
0 reacties