Gaaei 'slachtoffer van grote puinzooi': "Dan ben je wel ver heen"

Anton Gaaei
Anton Gaaei Foto: © Pro Shots

John van 't Schip greep in de wedstrijd tegen AZ al vroeg in en haalde Anton Gaaei naar de kant. Kon de Ajax-trainer het maken om de vleugelverdediger zo vroeg al te wisselen?

Thomas Verhaar meent van wel. "Al zou ik het denk ik niet heel snel doen. Als je een statement wil maken, moet je het met een van je betere spelers doen. Maar ik denk dat ze het hebben gedaan omdat ze echt bang waren dat het anders helemaal mis zou lopen. Dan ben je wel ver heen, wanneer je als Ajax moet gaan wisselen om de schade te beperken. Die jongen is slachtoffer van een grote puinzooi", zegt hij in de Cor Potcast.

"Wil je op zo’n moment een handje van de trainer, of niet?", vraagt Bart Vriends zich af. "Ik hoef hem niet te hebben." "Ik denk dat je op zo’n moment twee soorten wissels hebt. Soms wil een trainer iemand afstraffen omdat iemand echt loopt te kloten en soms...", zegt Verhaar, waarna hij wordt onderbroken door Vriends: "Dat was nu ook wel zo, toch? Hij was min of meer schuldig aan een tegendoelpunt en daarna leed hij balverlies en kwam er op de counter een levensgrote kans uit. Dat laatste was de druppel."

"Hij zat ook nog twee keer best wel positief in de samenvatting, toch? Bij de eerste kansen die Ajax kreeg, was hij betrokken", zag Verhaar. "Het gaat er natuurlijk om of dit twee keer kan gebeuren in een korte tijd. Ik neig ook naar ja, maar er zijn wel heel veel ‘maren’", aldus Vriends.

Lees meer:
0 reacties