"Gabriel Misehouy dacht dat ik met Ajax onder één hoedje speelde"

Gabriel Misehouy
Gabriel Misehouy Foto: © BSR Agency

Guido Albers vindt het jammer dat Gabriel Misehouy Ajax deze zomer gaat verlaten. De talentvolle middenvelder ging niet akkoord met een aanbieding van Ajax.

Albers stond Misehouy de afgelopen maanden bij als zaakwaarnemer. "Misehouy vroeg of ik hem naar het eerste van Ajax kon begeleiden", vertelt hij in Goedemorgen Eredivisie. "Ik wilde hem er best mee helpen, maar zoiets het begint bij jezelf. Hij tekende niet bij mij, maar ik hielp hem wel. Dat ging eerst hartstikke goed. De eerste zes wedstrijden van de KKD was hij bizar goed."

Misehouy mocht in de winterstop zelfs mee op trainingskamp met Ajax 1. "Daarna kwam Kelvin de Lang naar mij toe. Die wilde dat Misehouy zijn aflopende contract voor 15 januari zou verlengen. Toen kreeg hij een contract voorgelegd wat hem niet zinde en dacht hij dat ik met Ajax onder één hoedje speelde", vertelt Albers, die verzekert dat er niks mis was met dat contract. "Dat contract was niveau Nouri, Van de Beek, Cerny. Begin gewoon daarmee."

Misehouy ging echter niet akkoord met dat aanbod en stelde eisen waar Ajax niet mee in zee wilde gaan. "Toen mocht hij niet meer meetrainen. Daarna is hij ook voor de tweede keer van zaakwaarnemer gewisseld. Dat is eeuwig zonde", zucht Albers. "Want het is een speciale jongen. Als er ooit een seizoen was waar je een kans kan krijgen bij Ajax 1, dan was dat dit seizoen."

Lees meer:
0 reacties