Gerbrands: "Er was vrees voor Ajax als het Bayern van Nederland"

Toon Gerbrands
Toon Gerbrands Foto: © Pro Shots

Toon Gebrands zwaait aan het einde van het seizoen af als algemeen directeur bij PSV. De bestuurder zag de Eindhovenaren drie keer kampioen worden in zijn acht jaar durende periode. Ook Ajax trok zovaak aan het langste eind.

"Als je de laatste veertig jaar bekijkt, wisselen Ajax en PSV elkaar steeds af met succesperiodes. Even was er, ook bij mij, vrees voor Ajax als het Bayern München van Nederland", erkent Gerbrands in het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers besloten hogere salarissen te betalen, waardoor de ploeg Europees beter presteerde. Daardoor werd het financiële gat met PSV groter.

"John de Jong legde me de paradox uit: een Bayern München-scenario werkt eigenlijk alleen in sterke competities. In Duitsland kan Bayern al zijn eigen topspelers vasthouden en tegelijkertijd zijn directe concurrenten leegkopen, zodanig dat Dortmund en Leipzig structureel minder vaak winnen van de overige Bundesliga-teams", aldus de bestuurder, die dat in de Eredivisie niet ziet gebeuren.

"In een competitie als de Eredivisie zal PSV net als Ajax altijd wel in staat zijn om 22 à 23 wedstrijden te winnen. PSV zal sowieso nooit toelaten dat Ajax hier de beste spelers weghaalt. PSV zal ook voor een kapitaalkrachtig Ajax altijd de uitdager zijn voor de titel", besluit Gerbrands.

Lees meer:
0 reacties