Geelen: "Hebben van ex-Ajacieden in de top is het beste voor Ajax"

Menno Geelen is enthousiast over het opleidingstraject van Ajax. De club begon in september een traject voor oud-spelers en momenteel worden Siem de Jong, Ricardo van Rhijn, Daniël de Ridder en Kelly Zeeman klaargestoomd voor een bestuurlijke rol in Amsterdam.

"Ik denk dat het heel belangrijk is dat je oud-spelers en Ajacieden in de organisatie krijgt. Omdat sommige dingen aan te leren zijn aan collega’s die hier starten, maar sommige dingen moet je hebben meegemaakt", zegt Geelen bij Ajax TV. "Wat Siem, Ricardo, Kelly en Daniël hebben meegemaakt, dat hebben wij in de organisatie niet. Dus wij kunnen heel veel van hen leren."

Geelen, momenteel algemeen directeur ad-interim, vervolgt: "Maar zij hebben misschien weer een achterstand in werk, omdat ze een voetbalcarrière hebben gehad. Daarom kunnen zij ook weer van ons leren. Ik denk dat het allebei heel waardevol is."

De, normaal gesproken, commercieel directeur, hoopt op een juiste mix. "Siem kan ons dingen bijbrengen die je niet leert op school of de universiteit, maar die je wel leert in de carrière die hij en de anderen hebben gehad. Door zo’n wisselwerking kun je van elkaar leren en kunnen Siem en de anderen misschien doorgroeien naar functies binnen Ajax. Ik geloof er nog steeds in dat het hebben van ex-Ajacieden en oud-voetballers in de top voor de organisatie uiteindelijk het beste is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand