Geelen voorlopig algemeen directeur: "Organisatorisch op orde"

Menno Geelen
Menno Geelen Foto: © Pro Shots

Menno Geelen is vanaf heden interim-algemeen directeur bij Ajax. De commercieel directeur is gevraagd de periode te overbruggen totdat de nieuwe algemeen directeur benoemd en ingewerkt is.

Vanwege de schorsing van Alex Kroes moest Ajax volgens de regels van de KNVB op korte termijn een nieuwe algemeen directeur aanstellen. Dat is dus Geelen geworden, zo bevestigt Ajax vrijdagmiddag. "Ik kijk ernaar uit om deze rol tijdelijk op me te nemen", reageert Geelen.

Hij gaat verder: "Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is. De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen."

"Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega’s optimaal kunnen functioneren", aldus Geelen. Zijn huidige taken worden overgenomen door Cas Biesta, die al negen jaar met Geelen samenwerkt.

Lees meer:
0 reacties