Geelen ziet grote vooruitgang in opleiding: "Goede wisselwerking"

Menno Geelen
Menno Geelen Foto: © Pro Shots

Menno Geelen is als commercieel directeur verantwoordelijk voor het terughalen van vier oud-spelers naar Ajax om hen voor te bereiden op functies binnen de organisatie. Nu als algemeen directeur (ad interim) toont hij zich zeer tevreden over het opleidingstraject dat sinds het afgelopenseizoen bij de club is opgezet.

"Ik denk dat het heel belangrijk is dat je oud-spelers en Ajacieden in de organisatie, omdat sommige dingen aan te leren zijn aan collega’s die hier starten, maar sommige dingen moet je weten en hebben meegemaakt", zo vertelt Geelen in gesprek voor een special van Ajax TV.

 "Wat Siem, Ricardo, Kelly en Daniël hebben meegemaakt, dat hebben wij in de organisatie niet meegemaakt. Dus wij kunnen heel erg veel van hen leren, maar zij hebben misschien een achterstand in werk, omdat ze een voetbalcarrière hebben gehad. Daarom kunnen zij ook weer van ons leren. Ik denk dat het allebei heel waardevol is."

Geelen ziet een goede balans door beide verschillende partijen. "Het is aan de ene kant heel leuk om uit te leggen hoe wij dingen zien en doen, maar wij kunnen ook heel veel leren van hoe Siem dingen ziet. Hij heeft in de kleedkamer gezeten en op het veld gestaan. Dus hij kan ons dingen leren die je niet leert op school of de universiteit, maar die je wel leert in de carrière die Siem en de anderen hebben gehad. Door zo’n wisselwerking kun je van elkaar leren en kan Siem misschien doorgroeien, en anderen ook, naar functies binnen Ajax. Ik geloof er nog steeds in dat het hebben van Ajacieden en oud-voetballers in de top voor de organisatie uiteindelijk het beste is."

Lees meer:
0 reacties