'Gertjan Verbeek adviseerde Huntelaar nog niet naar Ajax te gaan'

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Orange Pictures

Gert-Jan Verbeek was enige tijd trainer bij onder meer FC Twente, SC Heerenveen en Feyenoord. Hoewel Verbeek zelf geen ploeg onder zijn hoede heeft, volgt hij de Eredivisie nog op de voet. Tegenover FCUpdate.nl geeft hij zijn herinneringen weer van zijn tijd als trainer.

Verbeek begint over zijn tijd bij FC Twente. "In de tijd dat ik bij FC Twente zat, dat was helaas kort, stond ik regelmatig bij de jeugd te kijken. Wieffer speelde toen in onder 15. Dat was nog een jonge jongen en het is mooi om te zien dat hij nu bij Feyenoord is doorgebroken na een succesvol jaar bij Excelsior. Het is mooi om te zien dat die jongen vanuit Borne tussen die grote jongens heeft genesteld en snel international is geworden."

Toch ziet Verbeek dat Wieffer zich nog moet doorontwikkelen. "Je wordt pas uitgedaagd als je in de situatie terechtkomt. Hij heeft de stap van de KKD naar de Eredivisie en nu moet hij de stap maken naar de Champions League en het Nederlands elftal. Hij is nog niet onomstreden in het Nederlands elftal, maar hij zit er al wel bij", besluit hij.

Ook blikt Verbeek terug op zijn tijd bij SC Heerenveen. "Met Klaas-Jan Huntelaar heb ik ooit in het begin van zijn carrière gesproken. Die kwam naar me toen en hij kon naar Ajax. Ik vroeg aan hem: 'Ben jij de beste van Heerenveen?'. Toen zei hij 'nee'. Dus ik zei dan kun je hier nog wel wat leren. Een half jaar later kwam hij weer naar me toe en hij zei: 'Wat moet ik doen?'. Ik zei tegen hem ik vind niet dat moet zeggen wat jij moet doen. Maar ik stel je weer dezelfde vraag: 'Ben jij de beste van Heerenveen?'. Hij zei 'ja', dus dan moet je naar een niveau waar je je aan anderen kan optrekken. Dan is het maar de vraag of ie dat doet. Bij Ajax heeft ie dat gedaan, bij Real Madrid niet. Dat was net te hoog voor hem", besluit Verbeek.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand