Gertjan Verbeek waarschuwt: "Ik vind dat zorgwekkende signalen"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Orange Pictures

Gertjan Verbeek betwijfelt of Maurice Steijn er goed aan heeft gedaan van zich af te bijten in de media. Dat vertelt de coach in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Daarin vertelt de ex-coach dat hij Steijn gelijk geeft, maar dat de manier waarop de coach de aanval kiest wellicht niet de beste is.

"Het is niet slim wat Maurice heeft gedaan, maar ik begrijp hem wel. Hij weet dondersgoed dat hij straks de kop van Jut is. Alleen: Steijn had beter in de directiekamer de strijd kunnen aangaan met Mislintat. Uit het zicht van de camera, bedoel ik dus. Al had-ie hem daar bij zijn strot gepakt, het was allemaal handiger geweest dan wat hij nu heeft gedaan. Dit gaat natuurlijk gevolgen krijgen, dat kun je uittekenen."

Verbeek voorziet dus problemen en hoort een trainer die niet tevreden is met zijn selectie. "Wie goed luistert, hoort Maurice eigenlijk zeggen: ‘Ik heb geen vertrouwen in mijn spelersgroep’’. Reken maar dat zo’n uitspraak hem niet in dank zal worden afgenomen. Zeker niet nu, in een tijd waarin ‘verbinden’ zo belangrijk wordt gevonden. Dat had Maurice zich moeten realiseren. Op deze manier raakt hij de gunfactor bij zijn spelers kwijt."

Verbeek vraagt zich dan ook nu al af of deze combinatie gaat werken. "Er wordt niet met één mond gesproken, dat zijn zorgwekkende signalen."

Lees meer:
0 reacties