'Gesprek Gakpo en Koeman heeft gevolgen voor plaats Bergwijn'

Memphis Depay, Cody Gakpo en Steven Bergwijn
Memphis Depay, Cody Gakpo en Steven Bergwijn Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman en Cody Gakpo zouden hebben afgesproken dat Gakpo zich moet richten op de linksbuiten-positie. Dit kan gevolgen hebben voor huidig Ajax-speler Steven Bergwijn, die waarschijnlijk ook voor diezelfde positie in de voorselectie zit.

"Ik maak me daar hier geen zorgen over. Voor zo ver ik weet richt ik me hier op de linksbuiten-positie", vertelt Gakpo in gesprek met Ziggo Sport over de plek waar hij komend EK wil spelen. 

De huidig Liverpool-speler sprak hier ook over met bondscoach Ronald Koeman. "Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuiten-positie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt."

Toch is er nog hoop voor Bergwijn aangezien Gakpo multi-inzetbaar is. De geboren Eindhovenaar erkent echter dat het wisselen tussen posities niet altijd makkelijk is geweest. "Dat is wel lastig, maar uiteindelijk maakt het je ook een betere speler denk ik. Dat is met fases heel lastig geweest. Je keer op keer aanpassen. Ik heb altijd mijn best gedaan en het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Soms ging dat heel goed en soms ging het niet zo goed."

Lees meer:
0 reacties