Goodijk: "Dat zijn voor Ajax en Potter belangrijke punten geweest"

Chelsea trainer Graham Potter
Chelsea trainer Graham Potter Foto: © Pro Shots

Ajax is er niet uitgekomen in de onderhandelingen met trainer Graham Potter. Lentin Goodijk van Voetbal International legt uit hoe teleurgesteld Ajax is.

De journalist geeft aan dat het niet ideaal is voor de club dat deze onderhandelingen zijn stukgelopen. “Het lastige is dat het al een hele tijd liep en dat je tot iets probeert te komen met elkaar. Nu ben je alle tijd die je daarin hebt gestoken kwijt. Ajax had liever gisteren dan vandaag een nieuwe trainer gehad. Die zitten te wachten om de plannen van volgend seizoen vorm te geven."

Ook geeft hij aan dat spelers het ook fijn vinden om te weten wie de trainer wordt. “Spelers willen graag duidelijkheid over met welke trainer ze gaan werken. Nieuwe spelers die je wilt aantrekken, willen graag een duidelijk verhaal hebben van hoe het er volgend jaar komt uit te zien. Dat zijn processen waar je natuurlijk telkens een beetje mee hebt moeten wachten. Omdat Alex Kroes wegviel, maar ook omdat je geen hoofdtrainer hebt. Een duidelijk plan richting volgend seizoen blijft dan een beetje achter."

Ook denkt Goodijk dat er wel een beetje irritatie is dat de onderhandelingen zijn stukgelopen. “Aan de andere kant is het denk ik ook een gewoon voetbalinhoudelijk proces om met elkaar te overleggen hoe je de plannen voor je ziet en hoe je de staf wil samenstellen. Dat zijn voor beide partijen belangrijke punten geweest en daar kun je op een gegeven moment niet uitkomen. Gelukkig had Ajax een plan B klaarliggen en is het niet zo dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen”, aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties