Gorter door bizarre reden afwezig bij Jong Oranje: "KNVB-onwaardig"

Jay Gorter
Jay Gorter Foto: © Pro Shots

Jay Gorter is deze interlandperiode niet opgeroepen voor Jong Oranje. Dat heeft volgens Mike Verweij een bizarre reden. De keeper zou niet snel genoeg hebben gereageerd op WhatsApp-berichten van keeperstrainer Sierd van der Berg.

Dat vertelt de clubwatcher in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Gorter zat op dat moment in het ziekenhuis bij zijn moeder, die kampt met een nierziekte. "Het niet reageren op berichten is Gorter duur komen te staan. Sierd van den Berg vond relatie belangrijker dan prestatie", zegt Verweij.

Hij vervolgt: "Hij vond ook dat Gorter ondanks de situatie van zijn moeder best op zijn appjes had kunnen reageren. In ieder geval sneller. Dus Jay Gorter wordt thuisgelaten." Bondscoach Erwin van de Looi wilde Gorter eigenlijk wel oproepen, maar kiest nu voor Fabian de Keijzer, Bart Verbruggen en Kjell Scherpen.

Verweij vindt het een bizar verhaal. "Ik vind dit echt KNVB-onwaardig. Als je het hebt over het totale-mens principe, waar Louis van Gaal het altijd over heeft, en dan dit doet bij jonge spelers, ben je voor mij geen knip voor de neus waard." Ook Valentijn Driessen haakt in: "Wat is er nou belangrijker dan een familie-relatie? Niets. Dat had die man (Van den Berg, red.) moeten weten. Ik heb trouwens nog nooit van hem gehoord, behalve dat hij altijd op de bank heeft gezeten."

Clubwatcher Verweij heeft medelijden met de keeper van Ajax. "Het is natuurlijk wel vervelend. Jay Gorter heeft het in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet goed gedaan, maar misschien gaat hij ooit wel heel goed keepen. Hij kan nog steeds Oranje-materiaal worden, maar dit is opnieuw een enorme knauw voor zo’n jongen. Hij heeft thuis al enorm veel aan zijn hoofd, zit in het ziekenhuis, en dan word je op zoiets afgerekend."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand