Gorter: "Ook niet doen of ik onder zes ballen door heb gedoken"

Jay Gorter baalt
Jay Gorter baalt Foto: © Pro Shots

Jay Gorter erkent dat het niet zijn middag was tegen FC Twente. Op de persconferentie na afloop beschrijft de doelman van Ajax zijn wedstrijd.

Vooral bij de eerste goal was Gorter niet overtuigend. "Een afstandsschot dat door mij beter verwerkt moeten worden, in tweede instantie kwam er nog een poging die ik blokte, maar na twee keer kon ik niet nog een keer reageren", meent de sluitpost.

"De eerste goal begon bij mij, laten we realistisch zijn", vervolgt Gorter. "Daarna heb ik me met goede herinneringen kunnen herstellen. We geven veel kansen weg, meer dan we zelf krijgen. Het is niet goed dat je zo vaak een redding moet verrichten, maar het is wel mijn job."

Hij beseft dat er werk aan de winkel is voor Ajax. "We werken hard om een team te creëren dat op elkaar is ingespeeld. Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar het heeft ietsje meer tijd nodig. Hebben we die tijd niet, dan moeten we er staan. Dat er werk nodig is om hier een team van te maken, is duidelijk. Dat er problemen zijn, is zeker waar, maar van diepe problemen wil ik nog niet spreken. De reeks die we hebben is niet lekker. Toch moeten we presteren en de draad oppakken."

Of Gorters positie in gevaar is? "Dat is een vraag voor de trainer. Ik krijg het vertrouwen en we moeten ook niet doen of ik onder zes ballen door heb gedoken. De trainer heeft gezegd dat hij vertrouwen in me heeft."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand