"Graham Potter is de meest logische kandidaat, hij heeft alles"

Graham Potter
Graham Potter Foto: © BSR Agency

Graham Potter is nog altijd de meest logische kandidaat om de nieuwe trainer van Ajax te worden, zo stelt clubwatcher Lentin Goodijk bij Voetbal International. De kans dat Erik ten Hag deze positie zal gaan innemen wordt juist steeds kleiner.

"Op zich zou hij (Ten Hag red.) heel goed passen, maar het is zeer de vraag of dat gaat lukken. Hij heeft een doorlopend contract bij Manchester United, heeft het daar naar zijn zin en wil in principe niet weg", legt de clubwatcher uit. "En: er komt nog een FA Cup-finale aan (op 25 mei, red.), dat duurt ook nog wel even. Ik vraag me zeer af of daarvóór duidelijkheid komt over zijn toekomst, en Ajax wil eigenlijk wél snel duidelijkheid hebben. Ze willen een dezer weken, voor het einde van het seizoen een trainer hebben."

Daarnaast wordt Nice-trainer Farioli ook als mogelijke kandidaat genoemd. "Ajax is in Nice geweest om met hem te praten, dus dat is zeker een kandidaat. Ik denk niet dat hij bovenaan de lijst staat op dit moment. Maar: Ten Hag is nog maar afwachten of dat gaat lukken, Potter is nog maar de vraag of dat gaat lukken", stelt Goodijk.

Toch stelt de clubwatcher dat Potter op dit moment de grootste kandidaat is. "Op dit moment heeft het er alle schijn van dat hij de meest logische kandidaat is om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Omdat hij alles heeft wat Ajax zoekt", zegt Goodijk. "Ik heb niet het idee dat het al in een afrondende fase is. Ze moeten er financieel uitkomen, maar er zijn ook wat andere voorwaarden die geregeld moeten worden. Volgens mij is hij nog op gardening leave bij Chelsea, als hij nu naar een andere club gaat moeten daar ook nog dingen voor geregeld worden. Hij heeft andere opties, bij clubs die een hoop meer bieden. Ik geloof niet dat geld zijn enige drijfveer is, maar het gaat wel om dusdanig veel geld dat het logisch is om daar even goed over na te denken."

Lees meer:
0 reacties